Terug
usp-1
Alles voor jouw project

Vind alles wat je nodig hebt in ons assortiment

usp-2
Altijd scherp geprijsd

Van onze specialisten

usp-3
Compleet en vakkundig advies

Ondersteuning van begin tot eind

Bestel online een PVC vloer bij Bouwcity

Bij Bouwcity bestel je de mooiste PVC vloeren. PVC vloeren, ook wel PVC laminaat genoemd, zijn tegenwoordig enorm populair vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en makkelijke onderhoud. Bij Bouwcity vind je een ruime collectie PVC vloeren die geschikt zijn voor verschillende soorten interieurs. Of je nu een nieuwe vloer voor je woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer zoekt, bij Bouwcity vind je vast en zeker een PVC vloer die aan jouw wensen voldoet.

Wat is het verschil tussen een PVC vloer en laminaat? 

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar twijfel je tussen laminaat en PVC? Laminaat is gemaakt van geperste houtvezels met een kunststof toplaag. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kan eruitzien als hout of tegels. Laminaat is betaalbaar, eenvoudig te installeren en relatief onderhoudsvrij. Het nadeel van laminaat, ten overstaan van PVC is dat het minder duurzaam en niet waterbestendig is. 

PVC vloeren daarentegen zijn gemaakt van kunststof en zijn waterbestendig, duurzaam en geluiddempend. Ook PVC laminaat is beschikbaar in hout- en tegellook, in verschillende kleuren en patronen. PVC vloeren gaan langer mee en zijn waterproof. Daarnaast voelen PVC vloeren ook warmer aan dan laminaat, wat een groot voordeel kan zijn in de wintermaanden.

Zowel laminaat als PVC kan eenvoudig worden gelegd door middel van een kliksysteem. Dit bevordert de snelheid van het leggen van de vloer. Als je op zoek bent naar een duurzame, waterbestendige en geluiddempende vloer die warm aanvoelt en langer meegaat, dan is PVC de beste keuze voor jou!

Een ondervloer kopen voor een PVC vloer

Bij het leggen van een PVC vloer is de keuze van de juiste ondervloer van groot belang. De ondervloer heeft namelijk invloed op het comfort, de geluidsisolatie en de duurzaamheid van de vloer.

Er zijn verschillende soorten ondervloeren die geschikt zijn voor PVC vloeren, zoals egaliserende ondervloeren, ondervloeren met isolerende eigenschappen en ondervloeren met vochtwerende eigenschappen. Een egaliserende ondervloer wordt gebruikt als de ondergrond niet vlak genoeg is en dus eerst moet worden geëgaliseerd voordat de PVC vloer erop kan worden gelegd. Een ondervloer met isolerende eigenschappen kan de warmte beter vasthouden, wat de vloer comfortabeler maakt.

Zelf een PVC vloer leggen

Als je zelf een PVC vloer gaat leggen, heb je verschillende dingen nodig. Niet alleen heb je natuurlijk de PVC vloer zelf nodig, maar ook plinten, profielen en een ondervloer. 

Bij Bouwcity vind je diverse prachtige PVC vloeren. We verkopen PVC vloeren met houtlook,, maar ook met tegellook. 

Plinten zijn onmisbaar als je wilt genieten van een mooie PVC vloer in je huis of kantoorpand. Bij Bouwcity vind je diverse plinten, zoals MDF plinten, plakplinten en rechte MDF plinten.

Profielen zijn eveneens onmisbaar bij het leggen van een PVC vloer en zorgen voor een mooie afwerking. Bij Bouwcity vind je diverse profielen voor bijvoorbeeld trappen, drempels en hoeken. 

Alle bouwbenodigdheden voor je badkamer of toilet vind je bij Bouwcity!

Een PVC vloer is een uitstekende keuze voor elk interieur. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk zelf te leggen. Bij Bouwcity hebben we een uitgebreide collectie PVC vloeren in verschillende kleuren, patronen en stijlen. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wil je een PVC vloer in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in onze showroom in Rotterdam om de verschillende mogelijkheden te bekijken en te vergelijken. 

Bij Bouwcity vind je alle benodigdheden voor het bouwen en verbouwen van jouw badkamer, toilet en/of sanitaire voorziening. Denk bijvoorbeeld aan bouwmaterialen, tegels, badmeubels, douches, kranen, toiletten, baden, radiatoren en installatiemateriaal. 

Wil je advies over een PVC vloer of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.