Alles voor jouw project

Altijd scherp geprijsd

Compleet en vakkundig advies

Van sloop tot realisatie

Terug

Tegellijm

3 Product(en)
Sorteren op: Laagste prijs
FLX+ Multifix 110 C2T Flexibele Tegellijm - 25kg (Grijs)
FLX+ Multifix 110 C2T Flexibele Tegellijm - 25kg (Grijs)
€13,25
€10,95 excl. BTW
FLX+ Multifix 115 C2T Flexibele Tegellijm - 25kg (Wit)
FLX+ Multifix 115 C2T Flexibele Tegellijm - 25kg (Wit)
€15,67
€12,95 excl. BTW
FLX+ Superfix 120 C2TE Flexibele Tegellijm - 25kg (Grijs)
FLX+ Superfix 120 C2TE Flexibele Tegellijm - 25kg (Grijs)
€19,30
€15,95 excl. BTW

Koop kwalitatieve tegellijm voor binnen en buiten

Ben jij van plan om tegels te plaatsen in je badkamer, je vloer of in je tuin? De juiste tegellijm is van essentieel belang voor het succesvol plaatsen en vastmaken van je tegels. Het kiezen van de juiste tegellijm kan het verschil maken tussen een prachtig of lelijk resultaat. 

Ongeacht of je een ervaren aannemer en renoveerder bent of een doe-het-zelver, het kiezen van de juiste tegellijm is de start van ieder succesvol tegelproject. Binnen ons ruime assortiment vind je daarom de meest kwalitatieve tegellijmen voor binnen en buiten.

Welke tegellijm heb je nodig voor je badkamer?

Wanneer je wilt starten met het bouwen of renoveren van je badkamer is het belangrijk om de juiste tegellijm in huis te halen. Een badkamer wordt vochtig, wordt regelmatig schoongemaakt en heeft vaak veel temperatuurschommelingen. Daarom is het belangrijk om een sterk en langdurig hechtende tegellijm aan te schaffen.

Bij Bouwcity vind je diverse tegellijmen die perfect te gebruiken zijn voor jouw badkamer. Met een tegellijm uit ons assortiment is iedere soort tegel gemakkelijk te installeren in je badkamer.

Het verschil tussen tegellijm voor buiten en binnen

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste tegellijm is het belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden binnen de ruimte of locatie. Tegellijm voor buiten wordt natuurlijk beïnvloed door heel andere omstandigheden dan een tegellijm voor binnen. Daarom vind je binnen ons assortiment verschillende soorten tegellijmen voor binnen en buiten.

Tegellijm voor binnen

Wanneer je tegellijm nodig hebt voor ruimtes binnen het huis, zijn er enorm veel opties. Tegellijm voor binnen is een speciale formule van stoffen.

Een tegellijm voor binnen moet over andere kwaliteiten beschikken dan een tegellijm voor buiten. Zo heeft een binnen tegellijm niet te maken met extreme weersomstandigheden zoals regen en hagel. Wel moet het bestand zijn tegen water, vocht en temperatuurschommelingen. Zeker wanneer het in de badkamer wordt gebruikt.

Tegellijm voor buiten

In tegenstelling tot tegellijm voor binnen, moet tegellijm voor buiten aan zwaardere eisen voldoen om een lang en duurzaam resultaat te realiseren. Zo is tegellijm voor buiten, speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Zo moet de tegellijm zijn structuur en hechtingskracht niet verliezen dankzij zon, regen, sneeuw of andere weersomstandigheden. 

Bovendien is buiten tegellijm ook extra flexibel vanwege de verschillende weersomstandigheden. Zo kan het weer ervoor zorgen dat de materialen gaan krimpen of uitzetten waardoor een flexibele tegellijm essentieel is voor een duurzaam resultaat. 

Door gebruik te maken van flexibele tegellijm voorkom je scheuren en loskomende tegels.

Hoeveel tegellijm heb je nodig per m2?

Wanneer je je tegels wilt gaan lijmen is het belangrijk te weten wat de oppervlakte van de tegel is. Op basis hiervan kan een inschatting worden gemaakt hoeveel kilogram tegellijm er nodig is voor het lijmen van de tegels. De richtlijn die hierbij vaak wordt gebruikt is dat je bij een tegel van 30x30 cm, ongeveer twee tot drie kilogram tegellijm per m2 nodig hebt. 

Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat dit richtlijnen zijn en geen vaste waarden. Het aantal kilogram tegellijm dat je nodig hebt heeft ook met andere factoren te maken zoals gewicht en soort materiaal. Wij raden daarom sterk aan om genoeg tegellijm in te kopen, zodat je zeker weet dat je altijd genoeg tegellijm tot je beschikking hebt.

Hoelang moet tegellijm drogen na gebruik?

Het droogproces bij het gebruik van tegellijm is een cruciaal aspect van het plaatsen van de tegels. Het (niet correct) drogen van de tegellijm heeft dan ook directe invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van de geplaatste tegels. Het drogen van je tegellijm, ook wel uitharden genoemd, varieert per tegellijm, temperatuur en vochtigheidsgraad van de ruimte. 

Gemiddeld genomen heeft tegellijm 24 tot 48 uur nodig om volledig uit te harden en het beoogde resultaat te realiseren. Het is enorm belangrijk om deze droogtijd te waarborgen. Dit voorkomt dat je tegels vroegtijdig gaan verschuiven of dat de hechting zelfs loskomt. 

Bestel je tegellijm bij Bouwcity

Er valt wel te concluderen dat de juiste tegellijm van essentieel belang is voor het plaatsen van tegels. Bij Bouwcity vind je daarom een divers assortiment aan verschillende soorten tegellijm en andere bouwmaterialen om jouw bouwproject tot een succes te brengen.

Buiten verschillende bouwmaterialen voor tegels vind je binnen ons assortiment ook verschillende producten voor douches, toiletten, laminaat en kranen. Mocht je vragen hebben over een van onze tegellijmen of onze andere producten, neem dan vooral contact met ons op en we helpen je graag verder.