Alles voor jouw project

Altijd scherp geprijsd

Compleet en vakkundig advies

Van sloop tot realisatie

Terug

Een blinkend schone badkamer: 5 tips

Een blinkend schone badkamer: 5 tips

De badkamer schoonmaken, het is een klus waar bijna niemand op zit te wachten. Toch is het goed schoonhouden van je badkamer erg belangrijk, in de eerste plaats vanuit hygiënisch oogpunt en natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat de inventaris en het sanitair in je badkamer zo lang mogelijk mooi en in goede staat blijven. Is het schoonmaken van de badkamer ook niet jouw favoriete bezigheid, maar wil je dit wel graag goed en snel doen? In dit artikel geven we je vijf handige tips om je badkamer in een handomdraai te laten stralen.

Gebruik lauwwarm water en een droge doek
Voor het goed schoonmaken van de badkamer, is het gebruik van lauwwarm water (met hierin schoonmaakmiddel). Na het afnemen met een natte doek met het lauwwarme water, is het van belang om ook een droge doek te gebruiken om water en zeepresten te verwijderen. Op deze manier voorkom je kringen en strepen, die je bijvoorbeeld op de kranen, douchekop en douchewand erg snel terugziet. 

 

Gebruik schoonmaakazijn voor de tegels
Een belangrijk onderdeel van (bijna) iedere badkamer zijn de tegels. Veel badkamers hebben zowel tegels op de vloer als tegen de wand en deze tegels kunnen na verloop van tijd erg vies worden en er kan een kalklaag op de tegels en voegen tussen de tegels ontstaan. Om de tegels in je badkamer stralend schoon te krijgen, is schoonmaakazijn dé perfecte keuze. Mix schoonmaakazijn met lauwwarm water en doe dit in een spuit flacon. Spray vervolgens op de tegels in de badkamer en laat dit even intrekken. Ga tenslotte met de zachte zijde van een schuursponsje over het tegeloppervlak en je tegels zullen er weer als nieuw uitzien.

Vieze voegen? Gebruik een tanden- of nagelborstel
Zoals gezegd worden niet alleen de tegels in de badkamer vies, ook de voegen tussen de tegels zullen na enige tijd niet meer zo stralend wit zijn als ze waren. De ideale oplossing hiervoor is het gebruik van een tanden- of nagelborstel, hiermee kun je uitstekend bij de voegen komen en ze stuk voor stuk schoonmaken. 

Ga een stinkende afvoer tegen
De delen van het sanitair die direct zichtbaar zijn, worden vaak beter schoongemaakt en schoongehouden dan de ‘onzichtbare’ delen. Een voorbeeld hiervan is de afvoer van de gootsteen of douche, die op den duur een vervelende geur kan afgeven. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van zuiveringszout gemengd met azijn (verhouding 1:2). Spoel dit mengsel door de afvoer en laat dit ongeveer een half uurtje inwerken, spoel de afvoer hierna door en alle nare geurtjes zijn verdwenen.

Schoon toilet met een vaatwastablet
Een handige en misschien wat vreemde tip voor het schoonmaken van het gedeelte van de toiletpot waar continu water in staat: leg een vaatwastablet in de pot en laat deze een aantal uur achter elkaar inwerken, zonder tussentijds door te trekken. Trek aan het eind van de dag (of de volgende ochtend) het toilet door en al het vuil en kalk is verdwenen.

Lees onze artikelen